Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Bezoek aan het kerkschip

Donderdag, 06 Juni 2019,  2:00

Op donderdag 6 juni 2019 om 14 uur brengen we een geleid bezoek aan het kerkschip, op wandelafstand van het Havenhuis en vlak bij de Mexicobrug.

Dit betonnen bunkerschip, enig in zijn soort, had tijdens WO II normaal de bevoorradingsfunctie voor de Duitse vloot moeten krijgen. De bevrijding in september ‘44 zorgde ervoor dat het nooit in de vaart is genomen. In 1950 werd het uiteindelijk omgedoopt tot Kerkschip voor de Schippers. We brengen een bezoek aan het museum, de Grote Kapel, de Kleine Kapel, de feestzaal en het Schipperscafé. Afsluiten doen we met koffie en taart.

Voor de liefhebbers (en bij mooi weer) doen we daarna een korte verkenning in de Cadixwijk, een buurt die momenteel een echte metamorfose ondergaat.

Ledenprijs: € 8 / niet-leden: € 10. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of infolijn 03-658.15.48.

Pas na bevestiging van uw inschrijving betalen via rekening BE54 7310 2207 9797 van Gezinsbond Brabo, met vermelding ‘Kerkschip’.

Terug