Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Het Meduceum

Dinsdag, 10 December 2019,  2:00 -  4:00

Op dinsdag 10 december 2019 bezoeken we het Meduceum (Medisch Educatief Museum), Kasteelplein 20 te Turnhout. We maken daar kennis met de rijke geschiedenis van de zorg voor de zieken.

Afspraak om om 14 uur aan ingang C van het Sint Victorinstituut.

Het Meduceum is opgericht ter nagedachtenis van Dr. Paul Janssen. Op de 2de verdieping worden de 5 domeinen waarin dokter Paul Janssen werkzaam was verder uitgediept. Zonder hem kenden we vandaag geen ‘Perdolan, Imodium of Motilium….’ Hoe groot de impact van Paul Janssen was, wordt nog duidelijker dankzij de collectie medisch materiaal die kloosterzuster Alena tijdens haar loopbaan in het St. Elisabethziekenhuis verzamelde. Dat gaat van het 1ste anesthesietoestel tot de levensechte pop Jef, die de zusters gebruikten om les te geven. Van alle medisch materiaal verzamelde ze minstens 1 exemplaar, materiaal dat in de periode van 1875 tot vandaag sterk evolueerde. Ook werd aandacht besteed aan het leven en werk van Nand Peeters, de ‘vader’ van de moderne anticonceptiepil. Tijdens de rondleiding met gids, komen tal van anekdoten aan bod die een duidelijk beeld schetsen van de enorme vooruitgang die de geneeskunde in de 20ste eeuw heeft gemaakt.

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via infolijn 03-322.12.75. Na bevestiging betalen op rekening BE54 7310 2207 9797 van Gezinsbond Brabo met vermelding ‘Meduceum’.

Leden Gezinsbond betalen € 6 / niet-leden: € 9.

Terug