Verantwoordelijken Jonge Gezinnen

Ann Van Giel, Knyffstraat 9, 2100 Deurne – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Erika Van Haperen, Tuinwijk 17, 2110 Wijnegem – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Miek Vermeulen, Corneel Franckstraat 19, 2100 Deurne – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Met de milieuboot op het Albertkanaal

Op zaterdagnamiddag 12 oktober 2019 varen we met de milieuboot op het Albertkanaal.

De boot vertrek stipt om 14 uur te Antwerpen aan het Houtdok-Noordkaai 9, terug omstreeks 17 uur.  Daarom graag ter plaatse om 13.30 uur om in te checken.

Wil je ook weten of het water van onze dokken en het Albertkanaal nu wel of niet proper is? Drie uur lang vaar je mee met een binnenschip vanuit Antwerpen naar Wijnegem en terug op het Albertkanaal. Ondertussen maak je kennis met het kanaal waarop je vaart, het leven op en om het water, watervervuiling en waterzuivering, het belang van water en watersystemen. Je ondervindt waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzaam omgaan met water en waterlopen van levensbelang zijn.

Ben je benieuwd hoe het zit met de fauna en flora langs het kanaal? Wat betekent water voor ons en voor de natuur?  De Milieuboot neemt je mee voor een boeiende en leerzame verkenningstocht. Tijdens deze ontdekkingstocht kan je observeren, je kennis bijschaven, actief meedenken en meewerken.

Al varend wordt aan dek een waterstaal van de waterloop genomen. In het labo aan boord van het schip mogen de kinderen proefjes en metingen doen met deze stalen om de waterkwaliteit te bepalen, en worden de resultaten besproken.
Het schip mag zich terecht een milieuboot noemen: er is een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie aan boord, zonnepanelen zetten zonlicht om in warmte en elektriciteit, gebruikte materialen werden zo milieuvriendelijk en/of duurzaam mogelijk gehouden. Jaarlijks varen meer dan 10 000 jongeren en volwassenen uit heel Vlaanderen met de milieuboot mee. De Milieuboot kan terugzien op meer dan 20 jaar ervaring. Een gemotiveerd en ervaren team leidt alles in goede banen!

Gezinsbond Deurne-Zuid reserveerde de ganse boot (maximum 60 deelnemers!) voor deze milieutocht op het Albertkanaal.

Doelgroep : vooral bedoeld voor de kinderen van de 2de en 3de graad van het lager onderwijs, en de 1ste graad van het secundair onderwijs, en natuurlijk hun (groot)ouders en individueel geïnteresseerden.

Leden Gezinsbond: kinderen tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.

Niet-leden: kinderen tot 18 jaar betalen € 7 , volwassenen € 11.

Inschrijving en info bij Eddy Plichart, tel. 03/322.49.41 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aansluitend betalen via rekening BE42 4020 0099 5154 (op naam van E. Plichart) met vermelding van aantal deelnemers (kinderen + volw.). 

Verwante berichten